De agenda van Gijs Coppens: ‘Ik wil de ggz toegankelijker en klantgerichter maken’
Suzanne Bremmers
Zijn agenda is vooral gevuld met ‘netwerken’ en ‘sollicitatiegesprekken voeren’. Gijs Coppens, GZ-psycholoog en directeur iPractice en OpenUp, zou wel wat meer ruimte in zijn agenda willen om te reflecteren.
Bij de zorg voor kwetsbare, thuiswonende ouderen zijn vaak meerdere zorgverleners betrokken. Ook mantelzorgers behoren tot het netwerk rondom de oudere. Het werken in zorgnetwerken is bij veel zorgverleners echter nog niet ingebakken. Dat blijkt uit het onderzoek van Didi Verver, die deze week aan de Vrije Universiteit promoveert.
Door de coronacrisis raakt de digitalisering van de zorg volgens velen in een stroomversnelling. Maar klopt deze gedachte wel en zijn er ook minder gewenste gevolgen? Deel 2 van een serie: Floortje Scheepers, hoogleraar Innovatie in de GGZ.
De geestelijke gezondheidszorg (ggz) is gericht op het voorkomen, behandelen en genezen van psychische aandoeningen, het laten deelnemen van mensen met een psychische aandoening aan de samenleving en het bieden van hulp aan mensen die ernstig verward/verslaafd zijn en die uit zichzelf geen hulp zoeken.