Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De Friesland boekt magere winst

MAARSSEN – De Friesland zorgverzekeraar maakte over het boekjaar 2006, het jaar dat de basisverzekering werd ingevoerd, een winst van 4,5 miljoen euro. De winst komt vooral uit beleggingen. Het resultaat uit de normale bedrijfsvoering laat een negatief resultaat van ongeveer 825.000 euro zien.

De zorgverzekeraar schrijft het verlies uit bedrijfvoering gedeeltelijk toe aan de invoering van de marktwerking waarbij de medische selectie voor onder andere de tandverzekering tijdelijke werd opgeschort. Dit leidde tot meer uitgaven op dit gebied.

Groei aantal verzekerden

De Friese zorgverzekeraar, die vorige week haar jaarcijfers presenteerde, had over 2006 een totaal omzet van 981 miljoen euro. Het aantal verzekerden bij De Friesland groeide vorig jaar met 102.000 tot 503.724 verzekerden. Deze groei kwam mede voort uit een gunstige vermelding voor De Friesland Zorgverzekeraar in de Consumenten Monitor van Independer.nl. (ZorgVisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

Kleine zorgverzekeraars scoren beter

Verzekeraars verliezen 320 miljoen op basispolis

Weer miljoenenverlies verzekeraars

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.