De Hoop betaalt 27.000 euro terug aan verzekeraars

Christelijke ggz-aanbieder De Hoop in Dordrecht heeft zorg verleend in een niet –erkende christelijke instelling voor verslavingszorg waar cliënten werden ‘misbruikt’. De NZa vindt dat De Hoop hiervan op de hoogte had moeten zijn.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
De Hoop betaalt 27.000 euro terug aan verzekeraars

De Hoop heeft de zorgverzekeraars 27.000 euro terugbetaald aan onterechte declaraties.

Christelijk

Bestuurder Jaap de Gruijter: ‘Vanuit ons hart en de verantwoordelijkheid die wij voelen voor goede christelijke zorg, willen wij tegemoetkomen verzoeken van kleine, christelijke zorgorganisaties. Helaas zijn in dit geval, al onze goede bedoelingen ten spijt, kwetsbare mensen door anderen misbruikt en dat hebben wij niet kunnen tegengaan.’

Jesus Centrum

Het Jesus Centrum bestaat inmiddels niet meer. De bewoners van het centrum in Nijkerk verbleven in een onveilig pand  waar ze niet de noodzakelijke en passende zorg ontvingen. Bovendien moesten ze verplicht meer dan 40 uur per week

0
18

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.