Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

De opkomst en ondergang van BIG II

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De Wet BIG II moest eindelijk het onderscheid regelen tussen mbo- en hbo-opgeleide verpleegkundigen. Maar na een storm van protest onder verpleegkundigen moeten de veldpartijen en minister Bruins terug naar af. Dit artikel is een compilatie van berichtgeving hierover deze zomer.
Verpleegkundigen Arnomassee
Foto: Arno Massee
Premium

Op 5 juni 2019 ziet

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. De mbo verpleegkundige is een specialist en de hbo verpleegkundige wordt als generalist opgeleid. Laten we met deze feiten werken en kijken hoe dit zo effectief mogelijk kan worden ingezet. Dit doet recht aan het opleidingsverschil. Het erkennen en inzetten van deze verschillen zorgt dat de verpleegkundigen blijven werken in het vak. Waren verpleegkundigen meegegaan in de informatievoorziening van BIGII was het niet zo laat een issue geweest. Taak van het management is om het team daarin mee te nemen. Ik ben er van overtuigd dat het uiteindelijk geeft tevreden personeel en minder tekorten.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.