Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De Tjongeschans gaat elektronisch voorschrijven

Mario Gibbels
Algemeen ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen is live met het elektronisch voorschrijven van medicatie en elektronische toedieningsregistratie. Chipsoft leverde de module, Centric het projectmanagement voor de implementatie.

Met elektronisch voorschrijven wordt het totale medicatiebeeld van de patiënt inzichtelijk voor diegenen die daarvoor binnen het ziekenhuis bevoegd zijn. Ook kan elektronisch worden gecontroleerd of de medicatie die de patiënt krijgt voorgeschreven niet al is voorgeschreven door een andere zorgverlener of dat er een vervelende interactie ontstaat met een ander medicijn dat de patiënt al gebruikt.

effectiever aansturen

Centric verzorgde het projectmanagement voor het implementatieproject. De inzet van de projectmanagers van Centric maakte het mogelijk de leverancier van de module voor elektronisch voorschrijven, ChipSoft, efficiënter en effectiever aan te sturen. Het elektronisch aanvragen van bijvoorbeeld een laboratoriumbepaling was al ingevoerd. Nu is het proces rondom medicatie aan de beurt en volgend jaar gaat moet het papieren dossier gaan verdwijnen. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.