Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Debat eigen risico sneller afgelopen dan verwacht

Mark van Dorresteijn
Het debat over het verhogen van het eigen risico in de zorg gaat woensdag verder. De eerste termijn van de Tweede Kamer, waarvoor 14 uur was uitgetrokken, was na dik 10 uur afgerond. SP en PVV waren veel eerder klaar dan ze hadden voorspeld. Woensdag antwoordt minister Edith Schippers van Volksgezondheid.
Debat eigen risico sneller afgelopen dan verwacht

Het lukte de SP niet de 9 uur vol te maken die ze dacht nodig te hebben om het ongenoegen te uiten over de verhoging. De PVV had met 7 uur praten gedreigd, maar volbracht dit streven evenmin. SP-Kamerlid Renske Leijten benadrukte na afloop dat de lange inbreng van de SP er niet was om de zaak te vertragen: ,,Dat is nooit onze bedoeling geweest. We wilden gewoon de gevolgen van het hogere eigen risico overtuigend in beeld brengen en hadden niet goed de mogelijkheid dat via een andere weg te doen dan in het debat.”

Eigen risico

In het begrotingsakkoord van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie is afgesproken het eigen risico in de zorg van 220 naar 350 euro te verhogen.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP )

Lees ook:

Marathondebat eigen bijdrage van start

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.