Definitief Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg vastgesteld

Het definitieve Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg is vandaag door het bestuur van het Zorginstituut vastgesteld. Hiermee zijn zorgaanbieders verplicht om kwaliteitsinformatie over het functioneren van hun instelling aan te leveren. Het kader bevat geen ‘in steen gehouwen’ bezettingsnorm.
Jan Kremer Radboudumc 450.jpeg
Foto: Jan Kremer

In oktober 2016 bleek dat partijen uit de verpleeghuiszorg er bij de formulering van het kwaliteitskader onderling niet uitkwamen. De Kwaliteitsraad van het Zorginstituut nam de ontwikkeling van het Kwaliteitskader toen over. De documenten die er lagen, vormen uitgangspunt voor dit nieuwe Kwaliteitskader. De Kwaliteitsraad heeft op inhoudelijke gronden knopen doorgehakt.

Jan Kremer
Jan Kremer, voorzitter van de Kwaliteitsraad van het Zorginstituut: ‘Bij dit kader draait alles om het verbeteren van de zorg voor de mensen in de verpleeghuizen. En daar is ruimte en vertrouwen voor nodig. In het kwaliteitskader staan aan­bevelingen voor instellingen om samen de kwaliteit te verbeteren

1
423

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.