Definitief Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg vastgesteld

Het definitieve Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg is vandaag door het bestuur van het Zorginstituut vastgesteld. Hiermee zijn zorgaanbieders verplicht om kwaliteitsinformatie over het functioneren van hun instelling aan te leveren. Het kader bevat geen ‘in steen gehouwen’ bezettingsnorm.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Jan Kremer Radboudumc 450.jpeg
Foto: Jan Kremer

In oktober 2016 bleek dat partijen uit de verpleeghuiszorg er bij de formulering van het kwaliteitskader onderling niet uitkwamen. De Kwaliteitsraad van het Zorginstituut nam de ontwikkeling van het Kwaliteitskader toen over. De documenten die er lagen, vormen uitgangspunt voor dit nieuwe Kwaliteitskader. De Kwaliteitsraad heeft op inhoudelijke gronden knopen doorgehakt.

Jan Kremer
Jan Kremer, voorzitter van de Kwaliteitsraad van het Zorginstituut: ‘Bij dit kader draait alles om het verbeteren van de zorg voor de mensen in de verpleeghuizen. En daar is ruimte en vertrouwen voor nodig. In het kwaliteitskader staan aan­bevelingen voor instellingen om samen de kwaliteit te verbeteren

1
527

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Och arme sector. Heeft het Zorginstituut geraamd wat de kosten zijn van uitvoering van dit kader? In Medisch Contact van vorige week (nr 02, pag. 32) lezen we nog eens dat onze nationale zorgbureaucratie 12 miljard euro opsoupeert. Geld en capaciteit die ook naar de directe zorg zouden kunnen gaan. Maar nee dus. Gaan we er dan van leren zoals het Kader zelf zegt dat de bedoeling is? Vast niet. Het is toch voor alles een voorschrijvend en beheersmatig document geworden. Professionals worden hier al jaren niet blij van. Och arme sector. Wie heeft de grootsheid om te zeggen dat het zo niet gaat werken? Uithuilen en opnieuw beginnen zou ik zeggen. Met alle partijen samen en nu goed.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.