Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Definitief Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg vastgesteld

Het definitieve Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg is vandaag door het bestuur van het Zorginstituut vastgesteld. Hiermee zijn zorgaanbieders verplicht om kwaliteitsinformatie over het functioneren van hun instelling aan te leveren. Het kader bevat geen ‘in steen gehouwen’ bezettingsnorm.
Jan Kremer
Foto: Jan Kremer
Premium

In oktober 2016 bleek dat

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Och arme sector. Heeft het Zorginstituut geraamd wat de kosten zijn van uitvoering van dit kader? In Medisch Contact van vorige week (nr 02, pag. 32) lezen we nog eens dat onze nationale zorgbureaucratie 12 miljard euro opsoupeert. Geld en capaciteit die ook naar de directe zorg zouden kunnen gaan. Maar nee dus. Gaan we er dan van leren zoals het Kader zelf zegt dat de bedoeling is? Vast niet. Het is toch voor alles een voorschrijvend en beheersmatig document geworden. Professionals worden hier al jaren niet blij van. Och arme sector. Wie heeft de grootsheid om te zeggen dat het zo niet gaat werken? Uithuilen en opnieuw beginnen zou ik zeggen. Met alle partijen samen en nu goed.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.