Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dekkingsgraad Zorg en Welzijn hersteld

Mark van Dorresteijn
De dekkingsgraad van Pensioenfonds Zorg en Welzijn is eind vorig jaar uitgekomen op 104 procent. Dat is een stijging van 6 procentpunt ten opzichte van het derde kwartaal. Dat heeft Zorg en Welzijn bekendgemaakt.
Dekkingsgraad Zorg en Welzijn hersteld

De toename van de dekkingsgraad, die aangeeft in welke mate een fonds kan voldoen aan de toekomstige verplichtingen, is vooral te danken aan de stijging van de rente. De dekkingsgraad kwam uit op 104 procent, nadat Zorg en Welzijn de cijfers over de gestegen levensverwachting van het Actuarieel Genootschap had verwerkt.

Herstelplan

“Ondanks de extra voorziening voor het langer leven, is de financiële positie het laatste kwartaal sterk verbeterd”, zei directeur Peter Borgdorff. “Het herstel ligt in lijn met het herstelplan. We blijven echter voor een deel afhankelijk van de zeer beweeglijke marktrente.”

Z&W

Het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (voorheen PGGM) werd op in 1969 opgericht door het samengaan van een aantal eerder opgerichte pensioenfondsen voor diverse deelsectoren van zorg en welzijn. Het pensioenfonds is in 1970 verplicht gesteld voor de totale sector zorg en welzijn. Z&W is een stichting, die bestuurd wordt door vakbonden en werkgevers uit de sector zorg en welzijn. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.