Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Demonstratie tegen Tergooidirectie

SP en PvdA in Hilversum houden op 15 maart een grote demonstratie tegen de plannen om het ziekenhuis Hilversum “uit te kleden”. Tergooiziekenhuizen houdt op die datum een open dag. Het actiecomité wil vijftienduizend handtekeningen aanbieden aan de ziekenhuisdirectie.

De lokale politiek verzet zich tegen de plannen van de Tergooiziekenhuizen om van locatie Hilversum een dagbehandelcentrum te maken met een zorghotel. Inwoners uit Hilversum en omliggende gemeenten moeten dan naar locatie Blaricum die met het openbaar vervoer slecht bereikbaar is. De Hilversumse gemeenteraad nam recent een motie aan die het College beweegt zich in te zetten voor het behoud van de huidige ziekenhuiszorg.

John van Otterloo, fractievoorzitter SP: “Wij willen dat je je met een gebroken been of een gat in je hoofd gewoon in de buurt kunt laten behandelen.” Van Otterloo pleit daarom voor ‘opplussen’ van de Hilversumse locatie zodat er ook kleine ingrepen of bevallingen kunnen plaatsvinden.

Hans Haselager, fractievoorzitter PvdA zegt dat de directie halsstarrig vasthoudt aan de eigen plannen en niet naar creatieve ideeën luistert. Hij stuurde partijgenoot Jet Bussemaker een brief over de kwestie. Minister Klink liet weten geen belemmeringen te zien. Volgens hem is het ziekenhuis vrij in de manier waarop zij haar zorgverlening inricht, mits aan de bereikbaarheidsnorm van 45 minuten wordt voldaan.

Ziekenhuiswoordvoerder Erik van Goor zegt bijna maandelijks te praten met het college en de gemeenteraad in Hilversum over de plannen. Ruim een maand geleden is het platform acute zorg regio Gooi en Vechtstreek opgericht dat gaat zorgen voor veilige acute zorg in de toekomst. Over het problematische openbaar vervoer gaat het ziekenhuis in gesprek met de provincie en de gemeente. (Zorgvisie – Carina van Aartsen)

Lees ook:

Hilversum en Gooi-Noord verder als Tergooiziekenhuizen

Bestuurder Tergooiziekenhuizen zorgmanager van het jaar

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.