Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Diaconessenhuis bespaart op verpleegafdeling

Mark van Dorresteijn
Het Diaconessenhuis in Meppel sluit op 1 februari een verpleegafdeling. Dat betekent dat er dertig bedden verdwijnen in het ziekenhuis. Dat meldt Dagblad van het Noorden.
Diaconessenhuis bespaart op verpleegafdeling

Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis is de sluiting van de afdeling een aanloop naar de verkleining van het ziekenhuis. In het totaal moet het Diaconessenhuis op jaarbasis 8 miljoen euro bezuinigen.

Bezuiniging

De sluiting van de afdeling scheelt ongeveer 1 miljoen euro. Er worden zo’n 21 formatieplaatsen geschrapt. Dat gaat zonder gedwongen ontslagen, zegt de directie tegen het dagblad. Tijdelijke contracten en flexcontracten worden niet verlengd. Vast personeel wordt overgeplaatst.

Verkleining ziekenhuis

In Meppel wordt een nieuw ziekenhuiscomplex gebouwd. Over zes jaar moet de nieuwbouw van het Diaconessenhuis klaar zijn. Het ziekenhuis gaat dan van 330 bedden naar 220 bedden. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Maastricht umc sluit twee afdelingen

Florence sluit verouderde afdeling

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.