Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Diakonessenhuis investeert in nieuwbouw en renovatie

Betty van Wijngaarden
Betty van Wijngaarden is ruim 20 jaar werkzaam als zelfstandig journalist en tekstschrijver, gespecialiseerd in de gezondheidszorg. Zij is tevens actief als zzp-coach.
Het Diakonessenhuis heeft vrijdag een financiering afgesloten voor 75 miljoen euro. Samen met financiering uit eigen middelen investeert het ziekenhuis komende jaren in totaal voor 185 miljoen euro.
geld zorg
Uit de analyse van Croes blijkt dat de verwachte winst op the risicovereveningssysteem per individu met een vrijwillig eigen risico van 500 euro wordt geschat op ongeveer 450 euro (gemiddeld).

Het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn besteedt de financiering van 75 miljoen euro aan renovaties en nieuwbouw op alle drie de locaties, maar voornamelijk op de locatie Utrecht.

Renovatie

Het ziekenhuis start dit jaar nog met vernieuwing van een van de negen operatiekamers in Utrecht en opent een Gezondheidshuis op het eigen terrein. Komende jaren volgen onder meer nieuwe poliklinieken oogheelkunde en neurologie, nieuwe voorzieningen voor de afdeling cardiologie, een Stiltecentrum, een nieuw centrum voor Vrouw&Kind, een nieuwe parkeergarage en overige poliklinieken en kantoorruimten. Tijdens de renovatie blijft ze gewoon open.

De eigen middelen gebruikt het ziekenhuis voor reguliere investering in medische apparatuur en groot onderhoud van de gebouwen en inventaris op alle drie de locaties.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.