Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Dierenbescherming Limburg onderzoekt dierenthuiszorg

Mark van Dorresteijn
De Dierenbescherming Limburg onderzoekt de mogelijkheid om te beginnen met zogeheten dierenthuiszorg. Dat meldt Dierenbescherming Limburg.
Dierenbescherming Limburg onderzoekt dierenthuiszorg

De dierenthuiszorg moet gevormd worden door vrijwilligers. Zij ondersteunen ouderen die hulp nodig hebben bij de verzorging van hun huisdier. De dierenbescherming wil op deze manier voorkomen dat ouderen afstand moeten doen van een huisdier.

Animo

Saskia Thijssen, woordvoerder Dierenbescherming Limburg, legt uit dat de database van de vrijwilligerscentrale circa 200 vrijwilligers telt. “Deze mensen kunnen we inzetten om ouderen te helpen met de verzorging van hun huisdier.” Er blijkt ook al animo te zijn voor het thuiszorgplan. “De eerste mensen hebben zich al aangemeld als vrijwilliger, ondanks dat we nog geen concrete plannen hebben. We wachten eerst het onderzoek af.” Het onderzoek moet eind januari afgerond zijn. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Dieren vergroten welzijn dementerenden

Lieveheersbeestjes verhinderen operaties

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.