Digitaal competentiedossier artsen borgt kwaliteit

De kwaliteit van zorg kan gewaarborgd blijven door een digitaal competentiedossier voor medisch specialisten. Dat stelt Eelco Kunst van VREST. Het bedrijf lanceerde begin dit jaar haar vernieuwde Digitaal Competentie Portfolio Platform (DCPF).
Digitaal competentiedossier artsen borgt kwaliteit
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Met het DCPF kunnen artsen bijhouden hoe zij zich ontwikkelen op hun vakgebied. Kunst legt uit dat het platform eigenlijk alle informatie bevat waaruit het functioneren van de arts naar voren komt. ‘Denk aan bij- en nascholingstrajecten, accreditatiepunten, specialisaties, aantal verrichtingen, feedback van opleiders en ga zo maar door. Ook de Individueel Functioneren Medisch Specialisten (IFMS) onderdelen als 360 graden feedback, persoonlijk ontwikkelingsplan en het IFMS eindgesprek zijn onderdeel van het dossier.’

Coschappen tot aan het pensioen

Het DCPF is gestart als dossier voor artsen in opleiding (AIOS). De informatie met betrekking tot hun leerproces werd verzameld in het dossiers.

0
28

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.