Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Dineke Mulock Houwer waarnemend DG RIVM

Met ingang van 1 mei 2010 is Dineke Mulock Houwer benoemd tot waarnemend directeur-generaal (DG) van het RIVM. Mulock Houwer zal de functie tijdelijk vervullen tot een nieuwe DG RIVM is aangesteld. Het ministerie van VWS zal zorgdragen voor een definitieve vervulling van de vacature.
Dineke Mulock Houwer waarnemend DG RIVM

De benoeming van een waarnemend DG RIVM komt door het vertrek van Marc Sprenger als DG RIVM. Onder voorbehoud van bekrachtiging van het Europees Parlement is hij onlangs voorgedragen voor de functie van directeur van het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC ) in Stockholm.

Directeur-Generaal

Mulock Houwer was jarenlang DG bij het ministerie van SZW. Vervolgens was zij DG Preventie, Jeugd & Sancties bij het ministerie van Justitie. De laatste jaren had zij, onder de vlag van het programma Vernieuwing Rijksdienst, de leiding over diverse interdepartementale projecten. Zo was zij onder meer verantwoordelijk voor de totstandkoming van het nieuwe Planbureau voor de Leefomgeving, waarvoor de functies van het Ruimtelijk Planbureau en het Milieu- en Natuurplanbureau de basis vormden en was zij interim bestuurder bij de Nederlandse Zorgautoriteit. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

RIVM en NIVEL tekenen samenwerking

Paul Huijts nieuwe DG bij Volksgezondheid

De Goeij treedt terug als DG Volksgezondheid

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Geachte Dineke ,van Harte gefeliciteerd met uw benoeming.Dineke ken ik nog als Bestuurslid van de OmroepVereniging VPRO en heb haar ervaren als een prima Bestuurder met een heldere Visie.Nog niet zo lang is zij Lid van de Raad van Toezicht van het Amphia Ziekenhuis te Breda.
    Veel succes en graag weer eens tot ziens.
    William D. ( Bill) Hermsen.
    ( werkzaam op het Amphia Ziekenhuis te Breda.)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.