Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Discussie Wmo-budget zal oplaaien

Het is onvermijdelijk dat een discussie over de verdeling van het Wmo-budget zal oplaaien. Aanleiding is de overheveling van persoonlijke verzorging uit de AWBZ naar de Wmo. Dat is een van de conclusies uit het vandaag verschenen rapport ‘Stilte voor de Storm’ van adviesbureau Gupta Strategists over de prestaties van de ouderenzorg.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Discussie Wmo-budget zal oplaaien

Als in 2014 de AWBZ-functie persoonlijke verzorging onder de hoede van de gemeenten komt, zal een discussie losbarsten over de regionale verdeling van het Wmo-budget. Onderzoeker Jurre de Bruin legt uit: ‘Op dit moment bestaat een sterke variatie tussen gemeenten in de hoeveelheid zorg die wordt geleverd die niet in lijn is met wat je zou verwachten op basis van demografische kenmerken. Ik noem bijvoorbeeld een regio als Twente waar het zorgbudget veertig procent hoger ligt dan wat je zou verwachten aan de hand van demografische gegevens.’ Verdeling op historische gronden zal volgens Jurre op weerstand stuiten bij gemeenten met

0
74

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.