Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dit zijn de zorgplannen voor na de verkiezingen

Frits Baltesen
Redacteur Skipr, Zorgvisie en Qruxx.
Wat willen de grootste politieke partijen de komende vier jaar in de zorg bereiken? Redacteuren Frits Baltesen en Philip van de Poel bespreken in de nieuwste aflevering van podcast Voorzorg de voornaamste verschillen en overeenkomsten tussen de partijen.
Voorzorg 19 Verkiezingen
Foto: ANP/Remko de Waal

De redacteuren benoemen welke onderwerpen waarschijnlijk in het regeerakkoord zullen komen, omdat die hoog op de agenda staan bij de grootste partijen die kans hebben in het nieuwe kabinet te komen. Onderwerpen die in bijna alle programma’s veel aandacht krijgen, zijn: verbetering van de jeugdzorg, preventie, terugdringing van bureaucratie en minder of geen eigen risico.

En waar liggen de mogelijkheden om de scherpe randjes van de marktwerking af te schaven? Welke mogelijkheden biedt samenwerking?

In de podcast komt ook de arbeidsmarkt aan de orde en welke partijen voorstander zijn van loonsverhoging voor zorgpersoneel. Opmerkelijk: de medisch specialisten moeten van alle partijen in loondienst. Hoe haalbaar is die wens?

Meer lezen over de verkiezingen 2021 >>

Zorgvisie magazine staat deze maand ook in het teken van de verkiezingen. In de special vindt u onder meer analyses van het beleid van Hugo de Jonge en Paul Blokhuis en een profiel van de later aangetreden VWS-minister Van Ark. En een overzicht van de zorgparagrafen uit de verkiezingsprogramma’s van de zeven grootste politieke partijen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.