Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Drie medewerkers zorginstelling op non-actief

Mark van Dorresteijn
Drie medewerkers van het verzorgingstehuis Theodotion in Laren zijn op non-actief gesteld. Dat is gedaan na extern onderzoek naar het incident in november waarbij een bewoner kwam te overlijden, zo meldt de Amaris Zorggroep vandaag.
Drie medewerkers zorginstelling op non-actief

De bejaarde kreeg, evenals tien andere bewoners van het tehuis in de Noord-Hollandse plaats, in plaats van een vaccin tegen Mexicaanse griep insuline toegediend. Ze werden direct opgenomen in het ziekenhuis voor controle. Het slachtoffer overleed enkele dagen later. Het Openbaar Ministerie onderzoekt het verband tussen overlijden en de insuline.Direct na het incident zijn twee medewerkers op non-actief gesteld. Zij hebben zonder te controleren de verkeerde vloeistof toegediend aan de bewoners. Dat is volgens Theodotion een fout die normaal gesproken zelden gemaakt wordt.

Interim-manager

Uit het onderzoek blijkt nu dat de naleving van procedures en protocollen op de afdeling niet optimaal was. Daarom is ook een manager op non-actief gesteld. Zo snel mogelijk zal een interim-manager diens taken overnemen. De directie laat weten naar aanleiding van het onderzoek een verbeterplan op te stellen. Dat plan zal worden voorgelegd aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Bejaarden kregen geen vaccin maar insuline

Verkeerd gevaccineerde oudere overlijdt

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.