Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Drie nieuwe deelnemers project Kleinschalig Wonen met Domotica

Annelies Vermeulen
Drie nieuwe zorginstellingen zijn deze week uitgekozen om deel te nemen aan het project Kleinschalig Wonen met Domotica (KWmD) van het ministerie van VWS en Syntens. Het gaat om Zorgcoöperatie Hoogeloon, HWW Zorg, Steinmetz de Compaan en Pieter van Foreest en St. Aafje.
Drie nieuwe deelnemers project Kleinschalig Wonen met Domotica

Het gaat om drie zeer verschillende zorginstellingen: van heel groot tot heel erg klein, met elk een unieke insteek. “Daar hebben we hen ook op geselecteerd”, zegt Sita Kishna, initiatiefnemer van het project bij het ministerie van VWS. “Bij de eerste tien toegekende trajecten in 2010 zag je een zekere homogeniteit onder de deelnemers. Maar we wilden méér leren met deze regionale initiatieven. Vandaar dat we nu drie heel diverse zorginstellingen hebben geselecteerd.”

Cliënt

Bij KWmD gaat het primair om de cliënt en niet om de techniek. De inzet van ICT en nieuwe technologieën speelt uiteraard wel een belangrijke rol: het moet gewoon werken. Verschillende partijen ondersteunen de instellingen hierbij, zoals CenCOR met de ICT-reflector. De maatschappelijke business case wordt verzorgd door Ernst&Young. Het doorlichten van de domotica-eisen in relatie tot de visie op zorg komt voor rekening van Vilans. Syntens verzorgt de totale projectbegeleiding, zowel individueel per instelling als over de hele breedte van KWmD en de contacten met het MKB.

Deelnemers

Zorgcoöperatie Hoogeloon ontwikkelt twee nieuwbouw zorgvilla’s voor elk zeven personen. Domotica kan daar helpen het dag- en nachtritme te sturen, waardoor de zorg overdag goedkoper wordt. En zorg op afstand in de nacht goed en zeker te regelen. HWW Zorg, Steinmetz de Compaan en Pieter van Foreest gaan samen de uitdaging aan om een zorgcentrale in te richten, waar alle drie de instellingen op zijn aangesloten. Ook zij zoeken een oplossing via domotica wegens de tekorten aan medewerkers, de bezuinigingen en de groeiende zorgvraag. St. Aafje is bezig met nieuwbouw. De toegepaste domotica moet aansluiten op de zorgvisie van de instelling. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

VWS breidt Kleinschalig Wonen met Domotica uit

Kleinschalig wonen niet per se beter

Kwart zorgorganisaties gebruikt domotica

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.