Drie tips voor toekomstbestendige jeugdzorg

De Nederlandse banken zijn bezorgd over tientallen jeugdzorginstellingen die zich in financieel zwaar weer bevinden. Eind mei gaf de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) een noodsignaal af over de financiering van de zorgsector. Drie tips voor instellingen om hun financiën beter op orde te krijgen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Eerder, in maart, bracht de NVB het rapport ‘Van Bricks naar Clicks- naar een betere financiering van zorginstellingen’ met aanbevelingen voor de hele zorgsector, waaronder ook jeugdzorginstellingen.

Decentralisatie

‘Wij zien als bank in onze rol als financier dat het moeilijker is om leningen terug te krijgen’, vertelt Michiel Kuiper, adviseur financiering gezondheidszorg bij de NVB en een van de auteurs van het rapport. ‘Vanuit die hoedanigheid hebben we gezien hoe de jeugdzorg de afgelopen jaren enorm is veranderd sinds de gemeenten verantwoordelijk zijn geworden voor jeugdzorg. Het stelsel is niet per definitie beter geworden.’

Het werk van de jeugdzorg

0
385

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.