Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Drie werknemers Aveleijn ontslagen wegens roken

Redactie Zorgvisie
Drie medewerkers van AveleijnSDT in Borne zijn ontslagen omdat zij buiten stonden te roken. Twee van hen waren nog in hun proeftijd, de derde was in vaste dienst. Dat meldt de Twentse Courant Tubantia.

Tijdens de introductiedagen van Aveleijn vorige maand waren de werknemers geïnformeerd over het rookbeleid. Ondanks deze uitleg zijn ze toch gaan roken op het terrein. Regiomanager Jacob Pol in de Twentse Courant Tubantia: “Deze drie medewerkers hebben laten zien dat zij niet in staat zijn om met afspraken om te gaan. Omdat dit voorval direct voor onze neus en nog tijdens de introductie heeft plaatsgevonden willen we de dienstverbanden van deze medewerkers niet verlengen.” (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Totaal rookverbod personeel Medisch Spectrum Twente

Twents ziekenhuis buigt zich over rookverbod

2 REACTIES

  1. Dit gaat wel erg ver. Het wel of niet roken in een pauze die ook nog vaak bestaat uit eigen tijd is mijn inziens een prive beslissing. Drank, teveel eten, risicovolle sport e.d. zijn dat ook. Daarbij komt dat men voorbij gaat aan het fenomeen dat dit nicotine behoefte een verslaving is.

  2. Lees alle reacties
  3. Na ongeveer zo’n 40 jaar tabaksontmoedigingsbeleid moet het maar eens gaan doordringen dus een dikke pluim voor dit beleid.