Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Duits OM onderzoekt Jansen Steur

Het Duitse Openbaar Ministerie (OM) opent een vooronderzoek naar medische handelingen van de Nederlandse arts Ernst Jansen Steur in een ziekenhuis in Heilbronn, waar hij inmiddels is ontslagen. Dat zei woordvoerder Harald Lustig van het OM in Heilbronn maandag.
Duits OM onderzoekt Jansen Steur
Foto: ANP Marcel van Hoorn

Het onderzoek heeft betrekking op een 33-jarige vrouw, die door Jansen Steur is behandeld. Zij zei zondag in een lokale krant dat zij zich na een ruggenprik dagenlang nauwelijks kon bewegen. De Nederlandse arts zou vervolgens niet adequaat hebben gereageerd op haar klachten.

Arts
Het onderzoek zou kunnen leiden tot een tenlastelegging wegens het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel, aldus de woordvoerder. Ook wordt onderzocht of hij in Duitsland landelijke voorschriften voor artsen en hulpverleners heeft overtreden, onder meer door in Duitsland niet te melden dat hij in Nederland niet meer als arts mag werken.


Diagnoses
In Nederland loopt een strafzaak tegen Jansen Steur. Tussen 1996 en 2003 zou hij veel foute diagnoses hebben gesteld. Hij werkte in die tijd als neuroloog bij het Medisch Spectrum Twente in Enschede. Een van zijn patiënten pleegde zelfmoord na een slechtnieuwsgesprek. 

Heilbronn Klinikum
Vorige week werd bekend dat de 73-jarige omstreden neuroloog bij een ziekenhuis in Heilbronn werkte, de Klinikum am Gesundbrunnen. Het afgelopen weekend werd hij door het ziekenhuis ontslagen. Een woordvoerster van het ziekenhuis zei maandagochtend dat de kliniek zelf nog geen klachten heeft binnengekregen van patiënten die door de Nederlandse arts zijn behandeld. Het ziekenhuis is nog bezig met doornemen van patiëntendossiers. Als daar aanleiding voor is wordt er contact opgenomen met de betrokken patiënten, zei de woordvoerster. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.