Duurzame aanpak van inzetbaarheid is een kernbegrip in de strijd tegen verzuim’

Het verzuim in de zorg loopt in rap tempo op. Steeds meer zorgpersoneel zit lang thuis door een te hoge werkdruk en krijgt te maken met burn-out klachten. Volgens Marieke Schurink, directeur Vernet, is de duurzame aanpak van inzetbaarheid een sleutelbegrip voor het verminderen van verzuim.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
helpenden stromen de wijkverpleging uit, zorgwacht

Door de fikse bezuinigingen en hervormingen in de zorg die het kabinet in 2012 aankondigde, is het ziekteverzuim sterk gestegen. Tot op de dag van vandaag neemt het verzuim alleen maar toe.

Verzuim stijgt in alle leeftijdsgroepen

De afgelopen jaren heeft het publieke stelsel behoorlijk wat moeten doorstaan. ‘Het is geen geheim dat er voorheen erg veel op de zorg is bezuinigd. Er zijn jaren geweest dat veel werknemers werden ontslagen, omdat werkgevers moesten reorganiseren’, aldus Schurink. ‘In de zorgsector is dat ook gebeurd, waardoor er in Nederland een situatie is ontstaan waarin zorgverleners veel meer werk op de plank

0
579

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.