Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

E-consult voor ALS-patiënt bij UMC St Radboud

Annelies Vermeulen
De neurologie-afdeling van het UMC St Radboud start met e-consulten voor patiënten met Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS), een aandoening die leidt tot het niet of onvoldoende functioneren van de spieren.
E-consult voor ALS-patiënt bij UMC St Radboud

Het e-consult is een nieuwe toepassing binnen de digitale poli voor ALS-patiënten. Zij kunnen daarmee thuis vanachter de computer direct vragen stellen aan hun behandelaars. Volgens het UMC St Radboud is dit een enorme doorbraak voor deze groep patiënten, want door krachtsverlies in hun spieren zijn ze niet altijd in staat om regelmatig het ziekenhuis te bezoeken of telefonisch gesprekken met hun arts te voeren.

Vragen

De patiënt kan alle mogelijke vragen stellen die met zijn ziekte te maken hebben. De vragen komen eerst bij de neuroloog of de revalidatiearts van het ALS-team. Is het een specifieke vraag, dan kan de arts besluiten de vraag ter beantwoording voor te leggen aan een van de andere teamleden. Bijvoorbeeld op vragen over spraakstoornissen, voeding, training of aanpassingen reageert de verpleegkundige, logopedist, ergotherapeut, fysiotherapeut, diëtist of maatschappelijk werker. Uiterlijk binnen drie werkdagen krijgt de patiënt antwoord.

EPD

Een e-consult is een volwaardig medisch consult, met vragen en antwoorden tussen patiënt en zorgverlener. Altijd is de patiënt initiatiefnemer en de arts degene die het consult afsluit. Binnen afzienbare tijd, nog dit jaar, komen de e-consulten automatisch in het EPD. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

UMC St Radboud koploper Zorgwebmonitor

NPCF: Ontwikkeling e-health gaat te traag

Vergelijkingssite voor e-health gelanceerd

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.