Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

E-health bevindt zich nog in eerste fase van ontwikkeling

Annelies Vermeulen
E-health initiatieven bevinden zich nog in de eerste fase van de ontwikkeling. In iets meer dan 60 procent van de gevallen bevinden de initiatieven zich nog in de conceptfase of initiële fase van implementatie. Dat blijkt uit onderzoek van Wipro Healthcare.
E-health bevindt zich nog in eerste fase van ontwikkeling

Het onderzoek van Wipro geeft een beeld van de wereldwijde trends en niet over de huidige stand van zaken van de verschillende initiatieven. Een andere conclusie van het onderzoek is dat wetgeving de voornaamste drijfveer is voor organisaties om te kijken naar e-healthinitiatieven. Organisaties zien als voordelen van e-healthtoepassingen voornamelijk de efficiëntieverbetering en verhoogde patiëntveiligheid. Informatiebeveiliging is de grootste zorg van organisaties. Als belangrijkste voordelen van eHealth antwoorden de respondenten: verbeterde databeschikbaarheid, verbeterde interoperabiliteit, efficiëntere zorg en het promoten van consument gestuurde zorg. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

NPCF: Ontwikkeling e-health gaat te traag

500 miljoen mobiele e-healthgebruikers in 2015

‘Europa is leider in e-health’

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.