Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

E-healthprogramma voor emotioneel herstel na borstkanker

Mark van Dorresteijn
Het Radboudumc start het online zelfhulpprogramma 'Op adem na borstkanker' dat vrouwen helpt bij emotioneel herstel na borstkanker. Het programma is ontwikkeld door de afdeling afdeling Medische Psychologie en in samenwerking met Pink Ribbon en e-healthleverancier IPPZ.
E-healthprogramma voor emotioneel herstel na borstkanker
Foto: Opademnaborstkanker.nl

Vrouwen kunnen via de website zelf aan de slag met hun emotionele klachten, zonder tussenkomst van psychologen of andere medische specialisten.

Emotioneel herstel

Op adem na borstkanker‘ begeleidt vrouwen in vier fasen naar emotioneel herstel: Terugkijken, Verwerken, Versterken en Vooruitkijken. Het programma biedt iedere week nieuwe thema’s die passen bij de eerste maanden na afronding van de medische behandeling. De thema’s worden doorlopen met behulp van opdrachten, informatie en filmpjes. Daarnaast biedt de website diverse tests, waarmee een vrouw kan bepalen of ervaren gevoelens van angst en somberheid vaak gezien worden bij de fase van herstel, of dat ze ernstiger zijn en meer professionele zorg behoeven.

‘Op adem na borstkanker’ biedt handvatten en geeft antwoord op veel vragen zoals ‘Is het normaal dat een nieuw emotioneel evenwicht vinden moeite kost?’ en ‘Hoe ga ik om met blijvende lichamelijke klachten na de behandeling?’

Deelnemen

Alle vrouwen die de behandeling van borstkanker achter de rug hebben, kunnen van de website gebruik maken. Iedere vrouw begint met een zelftest die uitwijst of het programma geschikt is om de bestaande vragen of problemen aan te pakken. Onderzoekers van het Radboudumc bekijken vervolgens of de website daadwerkelijk bijdraagt aan een beter emotioneel herstel.

 

 

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.