Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

ECD van Nedap op iPad

Annelies Vermeulen
Diverse zorginstellingen in Nederland hebben de afgelopen maanden iPads ingevoerd met het elektronisch cliëntdossier (ECD) van Nedap. De iPads zijn volgens Nedap een groot succes in de zorgsector en meerdere zorgaanbieders zijn bezig met de invoering.
ECD van Nedap op iPad

Zorginstelling Vivent gebruikt de iPads op grote schaal. De medewerkers hebben een iPad waarmee zij in de verzorgingshuizen rondlopen. Verzorgende Pauli Strik van Vivent: “Voordat ik mijn ochtendroute ga lopen bekijk ik het dossier. Hier kan ik lezen wat de nachtdienst heeft gerapporteerd en of er bijzonderheden zijn. Nu hoef ik niet meer eerst in het kantoor een overdracht te doen met mijn collega, maar kan ik direct starten met de zorg. Het is zeer makkelijk, in een oogopslag zie ik wat er speelt bij een bewoner. Als ik dadelijk bij de bewoner binnen ben, kijk ik welke activiteiten ik moet doen, bijvoorbeeld douchen, ontbijt maken of medicijnen geven.“

Door de mobiliteit van iPads hoeven medewerkers van Vivent zoals de psycholoog, ergotherapeut en fysiotherapeut niet meer noodzakelijkerwijs naar de bewoner toe te lopen om het dossier in te zien. Dit scheelt veel tijd. De huisarts rapporteert ook met de iPad in het cliëntdossier. De iPad wordt zelfs meegenomen naar het restaurant, zodat zorgmedewerkers in de voedingskaart uit het dossier kunnen inzien of de bewoner medicatie dient te krijgen en wat een bewoner echt niet lust of mag hebben. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

GGZ NHN vindt iPad nog niet geschikt voor EPD

De risico’s van de iPad

PinkRoccade Healthcare: iPad verbetert zorg

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.