Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Edith Schippers machtigste vrouw 2013

Mark van Dorresteijn
Minister Edith Schippers van VWS is volgens maandblad Opzij de machtigste vrouw van Nederland op dit moment. De jury koos de VVD-politica uit een lijst van honderd invloedrijke vrouwen. ‘Er ligt veel op haar schouders, nu en de komende tijd, maar Schippers weet de lasten slim te dragen.’
Edith Schippers machtigste vrouw 2013
Foto: VWS

De presentatie van de jaarlijkse Opzij Top-100 was maandagavond in de Stadsschouwburg in Amsterdam. Juryvoorzitter Margriet van der Linden maakte de machtigste vrouw van 2013 bekend. Zorg is volgens de jury het maatschappelijke thema van dit moment en tegelijkertijd ook de grootste kostenpost van het kabinet. ‘Het is aan Schippers om te voorkomen dat deze kosten niet verder groeien. Zij is de eerste die er in jaren in is geslaagd te zorgen dat de overheid minder aan zorg uitgeeft dan begroot. Met het zorgakkoord dat ze in juli sloot, heeft Schippers miljoenen weten te besparen.’ Schippers laat in een reactie weten dat ze vereerd is met de titel, ‘omdat het niet om mij maar om de zorg gaat. Het laat zien hoe belangrijk – maatschappelijk en economisch – de zorgsector is.’

Opzij Top-100

De Opzij Top-100 van machtige vrouwen is voor de vijfde keer samengesteld aan de hand van tien categorieën, uiteenlopend van sport en cultuur tot politiek en bedrijfsleven. Op de lijst staan namen als de voorzitter van de raad van bestuur van PGGM, Else Bos (nummer 1 bedrijfsleven), lid raad van bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep, Shula Rijxman (nummer 1 media) en toptennisser Esther Vergeer (nummer 1 sport). Vorig jaar werd Renée Jones-Bos, secretaris-generaal bij Buitenlandse Zaken, uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouw van het jaar.

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. het was de de politiek van de VVD die het hele zorgbestel verhandeld heeft aan de zorgverzekeraars. Een cadootje aan de corifeeen van de VVD. Dus ik ben niet eens met ”de verkiezing de machtigste vrouw” al gun ik Edith alle roem!
    Nu nog steeds zijn zorgverzekeraars onnavolgbaar in het kostengebouw. bijv UVIT heeft ook een schadepoot en daarmee kunnen resultaten over en weer geschoven tussen zorgkosten en materieel. Hiermee komt belastinggeld in verkeerde financiele potten, als voorbeeld zorgconcern UVIT. De machtigste vrouw heeft nog veel werk te doen om het belastinggeld van/voor de burger te behouden.

  3. Pfff wat een onzin, deze zogenaamd machtige vrouw blonk uit in ‘alles vooral zo laten’en ondersteunde het gegraai van zorgverzekeraars die ons de goedkoopste medicatie wil geven (die vaak niet half zo goed werkt).Ze sprong er niet op in toen er zoveel winst gemaakt bleek te zijn en toch de zorgkosten omhoog gingen. En het gegraai van managers heeft ze ook niet tegen gehouden, integendeel zelfs.Ze heeft nog niets!!! voor de gewone man/vrouw gedaan.Dus het blaadje OPzij wat staat voor emancipatie heeft wederom een excuusTruus gekozen en niet een vrouw die haar talenten in heeft gezet voor het land. Het valt dus hard mee met die macht, die heeft ze niet! Ze loopt aan de hand van de verzekeraars en heeft zelfs fraude niet uitgebannen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.