Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eduard Klasen en Jan Louis Burggraaf in toezicht VUmc

Mark van Dorresteijn
Eduard Klasen en Jan Louis Burggraaf zijn per 6 september benoemd tot lid van de raad van toezicht van de Stichting VU-VUmc.
Eduard Klasen
Eduard Klasen

Cees Veerman, voorzitter van de raad van toezicht, is verheugd dat de raad nu weer op volle sterkte is: ‘In deze divers samengestelde raad van toezicht is naast expertise en kundigheid ook vanuit verschillend perspectief aandacht voor vraagstukken rond diversiteit en identiteit binnen VU en VUmc en de VU-Vereniging.’

Eduard Klasen

Klasen is voormalig lid van de raad van bestuur en decaan van het Leids Universitair Medisch Centrum en deeltijd hoogleraar Management van Gezondheidsonderzoek bij de Universiteit Leiden. Daarvoor was hij algemeen directeur van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Klasen heeft veel kennis van en affiniteit met het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de geneeskunde. Hij krijgt in de raad van toezicht de portefeuille voorzitter Kwaliteitscommissie. ‘Het is een eer om toezichthouder te mogen zijn van de instellingen VU en VUmc, die vanuit hun bijzondere identiteit een bijdrage willen leveren aan de maatschappij door goed onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg te bieden’, zegt Klasen.

Jan Louis Burggraaf

Burggraaf is partner bij advocatenkantoor Allen & Overy LLP. Daarvoor werkte hij bij diverse advocatenkantoren in Amsterdam en New York. Burggraaf heeft veel juridische kennis en ervaring op het gebied van samenwerkingsverbanden tussen instellingen. Hij zal in de raad van toezicht fungeren als lid van de Audit- en Huisvestingscommissie met aandachtsgebied VU. Burggraaf: ‘De VU en het VUmc staan in een traditie die mij lief is en waard is te bewaren. Met volle overtuiging neem ik deze toezichthoudende functie op mij om mijn bijdrage hieraan te kunnen leveren.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.