Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Een op de acht artsen gestalkt door patiënt’

Mark van Dorresteijn
Een op de acht artsen is weleens gestalkt door een patiënt. De manier waarop dat gebeurt, varieert van dagelijks bellen tot het gebruik van fysiek geweld en het uiten van doodsbedreigingen. Dat meldde het medische vakblad Mednet woensdag op basis van een enquête onder ruim vierhonderd artsen.
'Een op de acht artsen gestalkt door patiënt'

Bijna tachtig procent van de ondervraagden gaf aan tijdens privétijd ongevraagd te worden benaderd door patiënten. Een op de drie zei dat vervelend te vinden. Van de artsen bij wie dat ongevraagde contact zo ver ging dat er sprake was van stalking, is bijna veertig procent huisarts. Juriste Suzan van der Aa, die gespecialiseerd is in stalking, is niet verrast door de resultaten. “Ook al ben je nog zo beleefd en maak je geen fouten, als arts kom je met zo veel mensen in aanraking dat stalking bijna niet te vermijden is”, zei zij tegen Mednet. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.