Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Een op drie zorgmedewerkers heeft te maken met agressie

Een op de drie werknemers heeft wel eens te maken met een vorm van agressie op het werk. In de zorg geldt dat zelfs voor bijna de helft van de medewerkers. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers over 2011 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Een op drie zorgmedewerkers heeft te maken met agressie

Intimidatie is de meest voorkomende vorm van agressie op het werk. Een op de vier mensen met een baan kreeg daar vorig jaar mee te maken. Ruim een op de tien werknemers is in 2011 wel eens gepest. Pesten staat op de tweede plaats van uitingen van agressie op het werk. In de zorg echter komen lichamelijk geweld en seksuele intimidatie meer voor dan pesten.

Agressie

Werknemers die veel contact hebben met andere mensen, bijvoorbeeld patiënten, bezoekers, klanten of leerlingen, hebben vaker te maken met agressie. In bijvoorbeeld de zorg, bij de politie, in het onderwijs en in de horeca had een kwart van het personeel vorig jaar te maken met agressie van externe contacten. Omdat vrouwen vaker in die bedrijfstakken werken dan mannen, hebben zij ook meer last van agressie op het werk. Agressie door collega’s gebeurde bij 16 procent van de werknemers. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer

Richtlijnen voor aangifte van agressie in zorg

Schippers wil agressieve patiënten zorg onthouden

Game bestrijdt agressie tegen ambulancehulpverlener

Schippers wil betere aanpak agressie zorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.