Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Eigen risico zorg naar 350 euro’

Mark van Dorresteijn
Het eigen risico in de zorg gaat waarschijnlijk naar 350 euro, maar lagere inkomens zullen daarvoor wel via een andere weg worden gecompenseerd. Dat meldt ANP op basis van bronnen op het Binnenhof.
'Eigen risico zorg naar 350 euro'

De verlaging is een van de uitkomsten van de uitwerking over de begroting voor volgend jaar. Eerder werd bekend dat het eigen risico in de zorg verhoogd zou worden naar 400 euro. Volgens de nieuwe informatie wordt dat verlaagd naar 350 euro.

Wilna Wind, directeur van patiëntenkoepel NPCF, noemt de stijging pittig, maar geen donderslag bij heldere hemel. Ze hoopt dat de huisarts niet wordt meegenomen in het eigen risico. Dat is momenteel niet het geval, een bezoek kost de patiënt dus niets. ‘Als je die daar wel in opneemt, zullen zeker mensen met lage inkomens minder snel langsgaan. Je krijgt uitstelgedrag en dat kan uiteindelijk tot extra kosten leiden. De huisarts is bij uitstek iemand die doorverwijst naar de juiste zorg of zegt dat je het nog even kan aankijken’, vertelt Wind.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP )

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.