Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eindhovense inrichting bekent zedenzaak

EINDHOVEN - Het orthopedagogisch expertisecentrum Sint Marie in Eindhoven heeft bekend gemaakt dat er mogelijk kinderen binnen de muren van de instelling misbruikt zijn. Enkele ouders hebben aagifte gedaan van een misbruik. De zedenpolitie heeft de zaak in onderzoek.

In het orthopedagogisch expertisecentrum Sint Marie krijgen ongeveer zeventig kinderen intramurale zorg. Het gaat om kinderen met een leeftijd tussen de 7 en 13 jaar die behandeld worden voor spraak-, gehoor- en autistische stoornissen. Het toezicht binnen de instelling is na het bekend worden verscherpt. Volgens directeur Elly van Laanen van Sint Marie gaat het om incidenten.

Politie onderzoekt de zaak

De politie heeft zich verbaasd over de bekendmaking van de inrichting, verklaart een woordvoerder. De politie is vorige week een onderzoek begonnen. In het belang daarvan worden geen mededelingen gedaan. Ook over de aanleiding voor het onderzoek en over de genoemde aangiften is vooralsnog niets bekend.

Wilde geruchten voorkomen

De directie van Sint Marie zegt te hebben gekozen voor de publiciteit in het belang van de kinderen en ouders en om wilde geruchten te voorkomen. De inrichting is een intern onderzoek begonnen om te kijken of eerdere signalen over seks tussen de kinderen over het hoofd zijn gezien. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.