Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Elkerliek ziekenhuis kiest voor ERP Vidaví

Mark van Dorresteijn
Het Elkerliek ziekenhuis heeft gekozen voor het ERP-systeem Vidaví van VCD IT Groep. Het ERP-pakket kwam als beste naar voren na een selectietraject.
Elkerliek ziekenhuis kiest voor ERP Vidaví
Foto: Wikimedia

Vidaví wordt gebruikt voor de ondersteuning van inkoop, logistieke en financiële processen in zorginstellingen. De basis wordt gevormd door het Microsoft Dynamics platform.

Risico’s beperkt

Henny Koppens, sectormanager facilitair bedrijf: ‘Wij hebben vertrouwen in VCD als implementatiepartner van het nieuwe ERP-systeem dat bij moet dragen aan verdere procesverbeteringen. Een ander voordeel is dat Vidaví een standaard best-practice applicatie betreft en het dus geen maatwerktraject wordt waardoor de risico’s beperkt worden’, aldus Henny Koppens. Hij is betrokken geweest bij de selectie en zal straks projectleider voor de implementatie van de ERP-oplossing Vidaví worden vanuit het Elkerliek ziekenhuis.

ERP

ERP staat voor Enterprise Resource Planning en heeft als doel de productiviteit van een organisatie te maximaliseren, de kosten te beheersen en ervoor te zorgen dat organisaties voldoen aan de klantwensen. Dit wordt gedaan door de geautomatiseerde afhandeling van logistieke, administratieve en financiële processen onder te brengen in één systeem. Steeds meer ziekenhuizen storten zich op ERP-systemen op basis van best practices (ERP 2.0). De 2.0-markt is in handen van CareCTRL van PinkRoccade, AX4Health van Avanade, OBZ van Ordina en Vidavi van VCD IT Groep.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.