Elmer Mulder en de erosie van leiderschap

Het kan elke zorgbestuurder overkomen: ten onder gaan in een orkaan van media-aandacht. Oud-VUmc-topman Elmer Mulder blikt terug in een exclusief interview met Zorgvisie in de eindejaarsspecial. ‘Dienend leiderschap werkt niet als er paniek in de tent is.’

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Elmer Mulder

Elmer Mulder heeft het VUmc op de kaart gezet in de dertien jaar dat hij er de scepter zwaaide. Bij zijn aantreden in 1999 moest het VUmc zich nog bewijzen in de wereld van academische centra. Het ziekenhuis groeide snel, maar was verbrokkeld. Hoe de schaalvergroting te managen, dat was de uitdaging voor Mulder. Hij fietste op on-Hollandse wijze tientallen miljoenen euro’s binnen met fundraising. Top-onderzoekers en -artsen wilden zich graag aan het ziekenhuis verbinden, omdat het ondernemerschap toonde. De verwevenheid met de VU leidde tot de oprichting van het Alzheimer Centrum en het Cancer Center Amsterdam.

Dienend leiderschap

0
375

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.