Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Epic start samenwerking met QlikTech

Mark van Dorresteijn
Epd-leverancier en QlikTech, software-leverancier voor business intelligence, zijn een samenwerking aangegaan.
Epic start samenwerking met QlikTech

Doel van de samenwerking is de integratie van business intelligence binnen het epd. Gebruikers van Epic kunnen in de toekomst gebruik maken van het QlikView Business Discovery platform.

QlikView

QlikView is software om sneller gegevens uit klinische-, operationele, financiële en middelenbeheersystemen te combineren en analyseren. Daardoor krijgen zorginstellingen nieuwe inzichten die helpen bij het terugdringen van kosten en de toename van kwaliteit. Volgens Ellen Derrico, directeur Global Market Development – Life Sciences & Healthcare bij QlikTech, maakt QlikView inzichtelijk hoe zorginstellingen ervoor staan ten opzichte van anderen en waar verbeteringen kunnen worden gemaakt op het gebied van wachttijden, patiëntveiligheid, kosten en inkomsten.

Epic in Nederland

In Nederland werken Sint Lucas Andreas Ziekenhuis, het Spaarne Ziekenhuis en het Radboudumc met Epic. Vorige week werd ook bekend dat AMC en VUmc hebben gekozen voor de Amerikaanse epd-leverancier.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.