Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Erbudak: ‘Ik ben niet gevlucht’

Mark van Dorresteijn
Ex-Slotervaartdirecteur Aysel Erbudak zegt niet gevlucht te zijn naar Turkije. Het is volgens haar puur toeval, dat meldt Het Parool.
Erbudak: ‘Ik ben niet gevlucht’
Foto: ANP - Lex van Lieshout

De rechtbank bepaalde woensdag dat Erbudak 1,7 miljoen euro moet terugbetalen aan het Slotervaartziekenhuis. In september vorig jaar werd Erbudak al veroordeeld tot het terugbetalen van 2,5 miljoen aan familie van haar overleden zakenpartner Jan Schram. De familie van Schram legde vervolgens beslag op haar woning in Beverwijk.

Verhuizing

Het is nu de vraag of Erbudak de miljoenen ooit betaalt. Ze ontkent te zijn gevlucht: ‘De verhuizing zat al langer in de planning. Het is puur toeval’, zegt zij tegen het Parool.

Strafzaak

Erbudak liet het Slotervaartziekenhuis opdraaien voor privé-investeringen van 1,2 miljoen euro. Het ging om een vastgoedproject in Turkije en betalingen aan het bedrijfje Drimpy, een onlineplatform in de zorg. Over die zaken loopt nog een strafrechtelijk onderzoek.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.