Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Erbudak spant rechtszaak aan over aandelen Slotervaarziekenhuis

Geschorst bestuursvoorzitter van het Slotervaartziekenhuis Aysel Erbudak spant een rechtszaak aan tegen de zogenoemde ‘erven Schram’. De rechtszaak gaat over de aanbiedingsplicht en waarschijnlijk ook over de nieuwe aandelenemissie die het Slotervaartziekenhuis vorige week heeft gedaan.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Dit zeggen ingewijden.

‘Nietig’

Met de emissie lijken de familieleden van Erbudaks overleden zakenpartner Jan Schram, en mede-eigenaren van het Slotervaartziekenhuis, te proberen om de bestuursvoorzitter buiten spel te zetten. Door het uitgeven van nieuwe aandelen, zou het aandeel van 49 procent dat Erbudak nu in bezit heeft, verkleinen. Volgens deskundigen is de aandelenemissie die onlangs heeft plaatsgevonden terwijl er volgens de statuten een aanbiedingsplicht is, nietig en vernietigbaar. Erbudak zou het eerste recht hebben op overname van de aandelen van Jan Schram. Aan deze ‘aanbiedingsplicht’ zou de familie Schram zich niet houden. De rechtszaak dient op 2 april bij

3
35

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

3 REACTIES

 1. Geachte lezer,
  In Den Haag is men bezig om allerlei zorgwetten te veranderen.
  Deze kwestie is koren op de molen van de tegenstanders van de gereguleerde marktwerking in de zorg.Ik verwijs ook naar de dubieuze kwesties in de AWBZ-sector: 750.000 AWBZ-gebruikers hebben een bedrag nodig van 25 miljard euro.
  Eigenlijk is 25 miljard euro buitenproportioneel.
  En let U op:Aysel van het Slotervaart staat in juridische zin erg sterk;en dus nog meer financiele problemen voor Meromi Holding,de erven Schram en het Slotervaartziekenhuis.
  Waar gaat het eigenlijk om in de zorg?

 2. Lees alle reacties
 3. Neen , beste Rob. Marktmacht verblindt. En de minister maar vragen hoe de zorgkosten beperkt kunnen worden ? ? ! De visie van deze minister lijkt mij evenredig aan haar inzicht . Zelfs Nijenrode kan geen I.Q. verhogen , wel een tekort daaraan middels arrogantie te verbloemen. Of herkent niemand zich daarin ? ?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.