Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Erbudak spant rechtszaak aan over aandelen Slotervaarziekenhuis

Geschorst bestuursvoorzitter van het Slotervaartziekenhuis Aysel Erbudak spant een rechtszaak aan tegen de zogenoemde ‘erven Schram’. De rechtszaak gaat over de aanbiedingsplicht en waarschijnlijk ook over de nieuwe aandelenemissie die het Slotervaartziekenhuis vorige week heeft gedaan.

Dit zeggen ingewijden.

‘Nietig’

Met de emissie lijken de familieleden van Erbudaks overleden zakenpartner Jan Schram, en mede-eigenaren van het Slotervaartziekenhuis, te proberen om de bestuursvoorzitter buiten spel te zetten. Door het uitgeven van nieuwe aandelen, zou het aandeel van 49 procent dat Erbudak nu in bezit heeft, verkleinen. Volgens deskundigen is de aandelenemissie die onlangs heeft plaatsgevonden terwijl er volgens de statuten een aanbiedingsplicht is, nietig en vernietigbaar. Erbudak zou het eerste recht hebben op overname van de aandelen van Jan Schram. Aan deze ‘aanbiedingsplicht’ zou de familie Schram zich niet houden. De rechtszaak dient op 2 april bij

3
21

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.