Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Erbudak vertrokken naar Turkije

Of Aysel Erbudak, voormalig bestuursvoorzitter van het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis, de 1,7 miljoen zal terugbetalen aan haar voormalige werkgever is de vraag. Zij heeft haar vennootschap Meromi Participaties ontbonden, en blijkt zelf geëmigreerd naar Turkije, zo schrijft de Volkskrant.
Erbudak vertrokken naar Turkije

De advocaat van het ziekenhuis, Mark Elkhuizen, noemt het in de krant een ‘kat-en-muisspelletje’ dat door Erbudak wordt gespeeld. Hij ontdekte de opheffing van Erbudaks bv en haar emigratie toen hij in het kader van andere procedures beslag wilde leggen op haar bezittingen, haar inkomsten en haar vorderingen. Nu ze in Turkije woont, wordt beslag leggen een stuk ingewikkelder. Volgens Elkhuizen is in Nederland alleen haar woning terug te vinden. ‘Maar daar rust een hypotheek op, dus daar hebben we niets aan’, zegt hij.

Ondernemers

Daarmee lijkt de strijd om het Slotervaartziekenhuis steeds meer een demasqué van Erbudak te worden. In 2006 kochten zij en investeerder Jan Schram het ziekenhuis. Zij waren daarmee de eerste private ziekenhuisondernemers. Het leek een levensvatbare onderneming, totdat Schram in 2013 overleed. Kort daarop, in maart 2013, werd zij ontslagen en loopt sindsdien van procedure naar procedure. Het ziekenhuis is inmiddels in handen van Loek Winter.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.