Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Esmé Wiegman naar Landelijke Huisartsen Vereniging

Scheidend ChristenUnie-Kamerlid Esmé Wiegman gaat aan de slag als regiomanager bij de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). Ze begint op 1 oktober aan haar baan, laat de partij woensdag weten.
Esmé Wiegman naar Landelijke Huisartsen Vereniging

Het Zwolse Kamerlid kondigde in juni al aan niet nog een termijn als Kamerlid te ambiëren. ‘Ik heb dit eervolle werk altijd met groot plezier gedaan. Na lang nadenken, overleg en gebed heb ik besloten me niet opnieuw te binden aan een periode van vier jaar Kamerwerk’, zei Wiegman toen.

LHV

Het Kamerlid wordt bij de LHV manager voor de regio Noord. ‘Ik ben erg gemotiveerd om in de gezondheidszorg aan de slag te gaan’, zegt Wiegman over haar carrièreswitch. “Er komt de komende jaren veel op de huisartsen af aan nieuwe taken. Graag lever ik vanuit mijn nieuwe functie een bijdrage aan het behoud en de verdere versterking van de huisartsenzorg.”

Kamerlid

Wiegman zat sinds 2007 in de Tweede Kamer. Ze hield zich met name bezig met volksgezondheid, sport, jeugdzorg, milieu en landbouw. De Kamer neemt woensdag afscheid van Wiegman en alle andere Kamerleden die niet zijn herkozen of zich niet opnieuw kandidaat stelden.

André Rouvoet

Voormalig ChristenUnie-voorman André Rouvoet, die de politiek vorig jaar verliet, koos ook al voor een carrière in de zorg. Hij is sinds begin dit jaar voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland. (ANP / Beeld ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.