Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Esmé Wiegman nieuwe directeur NPV

Mark van Dorresteijn
Esmé Wiegman is per 1 februari 2014 de nieuwe directeur van de Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV). Ze vervangt Ruth Seldenrijk die op 31 januari 2014 afscheid neemt.
Esmé Wiegman nieuwe directeur NPV
Foto: ANP - Robert Vos

Wiegman heeft sterke affiniteit met de zorg en vrijwillige hulpverlening en zet zich al langer in voor de NPV. Als Tweede-Kamerlid had zij gezondheidszorg in haar portefeuille en vroeg zij regelmatig aandacht voor medisch-ethische thema’s als abortus. Op dit moment werkt Wiegman als regiomanager bij de Landelijke Huisartsenvereniging. Daarnaast is ze bestuurslid bij Het Passion en lid van de raad van toezicht van de Eigen-Kracht-Centrale. Wiegman is verheugd over haar aanstelling: ‘Mijn hart gaat uit naar de thema’s en activiteiten die de NPV uitdraagt: de beschermwaardigheid van het leven, praktische hulp door vrijwilligers, voorlichting, toerusting en beïnvloeding van beleid.’

NPV

De NPV komt op voor de beschermwaardigheid van het leven. Zij doet dit door thuishulp, advies bij medisch-ethische vragen en beleidsbeïnvloeding.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.