Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Europa gaat zwarte lijst artsen hanteren

Alle Europese landen gaan elkaar vanaf 2015 actief waarschuwen wanneer een medisch beroepsbeoefenaar een beroepsverbod of bevoegdheidsbeperkende maatregel opgelegd heeft gekregen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Europa gaat zwarte lijst artsen hanteren
Foto: Stockxchng

Dat is in Europees verband afgesproken.

Waarschuwingen

De afspraken houden in dat niet alleen waarschuwingen uitgaan bij doorhalingen en schorsingen, maar ook bij lichtere maatregelen. Het plan is ook om maatregelen tegen artsen publiek te maken.

Disfunctionerende artsen

Twee jaar geleden nam Schippers op een Europese ministerraad in Budapest het initiatief om binnen Europa gegevens over disfunctionerende artsen actief uit te wisselen. In veel landen houdt strenge privacyregelgeving transparantie tegen en is openheid over tuchtmaatregelen lastig.

Bilaterale afspraken

Daarom wil Schippers naast wat er in EU-verband valt te regelen verdergaande afspraken maken met landen die vergelijkbaar zijn met Nederland. Zij

0
19

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

0
19
Carina van Aartsen
Carina van Aartsen
http://www.zorgvisie.nl
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.