Europese ambities e-health niet gehaald door Nederland’

Voor de Europese Unie is e-health een speerpunt op de digitale agenda. Subsidies aan partijen in de lidstaten moeten grensoverschrijdende innovaties stimuleren. Maar de opschaling laat te wensen over, ook in Nederland. Dat stelt hoogleraar zorg en technologie Nick Guldemond in het vandaag verschenen Zorgvisie ict magazine.
europafotolia400.jpg

‘Nederland heeft de beste ict-infrastructuur te wereld, de hoogste dichtheid aan mobiele telefoons en topzorg als we afgaan op de internationale ranglijstjes’, zegt hoogleraar Nick Guldemond van de Erasmus Universiteit in Zorgvisie ict magazine. ‘Toch faxen we nog steeds van het ziekenhuis naar de apotheker. Vanuit Europees perspectief bezien is dat een gróte schande. Zelfs in Kroatië, Armenië, Estland en Spanje is men verder dan bij ons. Wij hebben wel een grote mond als het gaat om digitale zorgtechnologie, maar de burger ziet er nog weinig van terug.’

Subsidie
Guldemond kent ‘Brussel’ als geen ander want hij is coördinator

2
2324

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.