Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Evean wint door hele land

Redactie Zorgvisie
De Evean-zorggroep gaat door het hele land huishoudelijke verzorging bieden. De grootste care-organisatie van Nederland heeft in verscheidene gemeenten buiten het eigen werkgebied aanbestedingen van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) gewonnen.

Het oorspronkelijke werkgebied in Evean is met name in het noorden en oosten van het land.

Verlies in Zwolle

Onlangs leed de organisatie een gevoelig verlies in het eigen werkgebied. Evean viel buiten de boot in Zwolle. De zorgorganisatie verwacht nog meer verliezen in gebieden waar Evean de grootste reguliere aanbieder is.

Winst in Arnhem en Tilburg

Om verliezen in het eigen werkgebied te compenseren, doet de organisatie door het hele land mee aan WMO-aanbestedingen, laat een woordvoerder weten. Evean mag aan de slag in Alkmaar, Arnhem, Tilburg, Leeuwarden, Nieuwegein, Nijkerk, Over-Betuwe, Rivierenland, Scherpenzeel, Soest en Zuidwest-Friesland. Eerder al won Evean in Ridderkerk, maar daar hebben andere zorgorganisaties een rechtszaak aangespannen tegen de gemeente.

Eigen werkmaatschappij

Evean bekijkt nog hoe de zorg buiten het werkgebied wordt geleverd. De voorkeur gaat uit naar het ter plekke oprichten van eigen werkmaatschappijen, maar de oplossing zal per gemeente verschillen. (ZorgVisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Groen licht voor zorgfusie

Thuiszorg DAT wint WMO-rechtszaak

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.