Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Evolutie van Medtronic in een tijd van grote veranderingen in de gezondheidszorg

Over de hele wereld zijn organisaties en overheden continu op zoek naar verbeteringen in de gezondheidszorg die niet alleen ten goede komen aan onze gezondheid maar die ook een economische meerwaarde opleveren.
Bart Van De Kerkhof Medtronic Nederland
Bart van de Kerkhof, Countrymanager Medtronic Trading NL B.V.

Over de hele wereld zijn organisaties en overheden continu op zoek naar verbeteringen in de gezondheidszorg die niet alleen ten goede komen aan onze gezondheid maar die ook een economische meerwaarde opleveren. De toekomst van de gezondheidszorg vergt een nieuwe aanpak en nieuwe manieren van innovatie. Ondanks dat artsen en andere zorgverleners hun werk bijzonder goed en met uiterste deskundigheid doen, hebben ze te maken met gezondheidszorgsystemen die van oudsher de hoeveelheid zorg beter belonen dan de waarde ervan. De betaal- leveringssystemen gebaseerd op vergoedingen per behandeling of per procedure, zijn meestal zeer versplinterd, ingedeeld in aparte hokjes en zonder enige samenhang. Inefficiënte, ongecoördineerde zorg dus.

Economische meerwaarde

Bij Medtronic zien we dat onze technologieën gecombineerd kunnen worden in partnerschappen met ziekenhuizen, zorgbetalers, en overheden om “Value Based” gezondheidszorgmodellen op te zetten die betere resultaten bij patiënten kunnen opleveren met gelijkblijvende of verminderde kosten. We hebben de trend naar het creëren van meerwaarde al enkele jaren geleden herkend en zijn in onze bedrijfsstrategie begonnen met de introductie van “economische meerwaarde”. Het door ons geleverde product of dienst moet een economisch voordeel hebben, zoals een efficiëntere zorgverlening.

We hebben deze principes ook geïntegreerd binnen al onze afdelingen zoals onderzoek en ontwikkeling van nieuwe medische producten en innovaties, klinische studies, marktontwikkeling en verkoop. Deze strategie werd nog uitgebreid met het inzetten van kennis, diensten en oplossingen in het gezondheidszorgsysteem die waarde toevoegen aan het zorgtraject voor de patiënt.

Betere uitkomsten

Ons doel bij Medtronic is ervoor te zorgen dat de kracht van technologie binnen de gezondheidszorg-systemen wordt gebruikt als middel om betere, patiëntgerichte resultaten te behalen. Oplossingen waarin de betaling wordt gebaseerd op de waarde die door de oplossing wordt gecreëerd, of waarin de betaling is gekoppeld aan verbeterde gegarandeerde resultaten of uitkomsten. Alleen door middel van samenwerking en partnerschappen kunnen we Value Based bedrijfsmodellen vorm geven en toepassen en realiseren in de gezondheidszorg.

Samen vooruit

Om nog betere uitkomsten voor de patiënt te kunnen garanderen in de zorg is er ook een beweging naar zorgconcentratie nodig. Ziekenhuizen moeten zich gaan specialiseren in een bepaalde zorg, therapie en/of behandeling en zich gaan vormen tot een “Center of excellence”. Hierin spelen de zorgverzekeraars een belangrijke rol, waardoor men op transparante uitkomsten en kwaliteit van zorg kan gaan sturen. Langdurige afspraken, het beschikbaar stellen van transformatiegelden die verbeteringen in de zorg zouden belonen en het uniformeren of snel toegankelijk maken van patiëntendata kunnen hiervoor een oplossing zijn. Medtronic staat ervoor open om te gaan naar een “pay for outcome” model en hiervoor de nodige risico’s te nemen. Samen Vooruit. Dat zit in ons DNA. In 1957 ontwikkelde Earl Bakken, oprichter van Medtronic, de eerste draagbare pacemaker op batterijen. Drie jaar later beschreef hij in zes punten de missie waar we als bedrijf nog altijd op varen. In de eerste plaats houdt de Medtronic-missie in: pijn verlichten, gezondheid herstellen en levens verlengen. Earl Bakken schreef in zijn missie ook: ‘We zullen onze groei richten op die gebieden waar onze kracht en expertise liggen; mensen en faciliteiten bijeenbrengen die daaraan bijdragen.’ Further, together.

Earl Bakken is op 21 oktober 2018 overleden. Hij was een ware pionier die altijd bezig was met innoveren en samenwerkingen zoeken. Medtronic zal met die nalatenschap altijd vooruitgang op het gebied van innovatie nastreven en oplossingen blijven bedenken met bewezen klinische en economische meerwaarde als toegevoegde waarde in de totale gezondheidszorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.