Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Ex-neuroloog gebruikte patiënten als proefkonijn’

Mark van Dorresteijn
Ernst Jansen Steur, ex-neuroloog bij het Medisch Spectrum Twente, heeft patiënten gebruikt als proefkonijn. Dat stelt letselschade-expert Yme Drost in dagblad TC Tubantia.
‘Ex-neuroloog gebruikte patiënten als proefkonijn’

De arts zou op onjuiste gronden hersenweefsel hebben laten weghalen bij twee patiënten die achteraf gezond bleken. De voormalig neuroloog heeft daarmee patiënten als proefkonijn gebruikt, stelt Drost in het dagblad.

Experiment

Een van de patiënten op wie de ex-neuroloog “experimenteerde” dient een schadeclaim in en wenst dat Justitie zich over de zaak uitspreekt. Bij deze patiënt van het MST in Enschede, die volgens Jansen Steur zou lijden aan preseniele dementie, is twee keer hersenmateriaal weggenomen. De tweede keer ging het om een ‘biopt’ van 12,5 cubieke centimeter. Dat is, stelt Drost, voor deze aandoening ‘geen normale diagnostische methode. De tweede patiënt waar hersenweefsel weggehaald is op vermoedelijk onjuiste gronden, is inmiddels overleden. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Oud-neuroloog Jansen Steur negeerde werkverbod

OM gaat Enschedese neuroloog vervolgen

25 slachtoffers van neuroloog hebben al schadevergoeding

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.