Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ex-neuroloog Jansen trekt beroep in

Novum
Hij mag nooit meer werken als arts.
Ex-neuroloog Jansen trekt beroep in
Foto: ANP - Aloys Oosterwijk

De omstreden ex-neuroloog Ernst Jansen uit Medisch Spectrum Twente in Enschede heeft het hoger beroep in zijn tuchtzaak ingetrokken. Dat heeft het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg maandag bevestigd tegenover letselschade-jurist Yme Drost.

Tuchtcollege

De intrekking van het beroep betekent dat Jansen nooit meer mag werken als arts. Het regionale tuchtcollege in Zwolle bepaalde in december dat Jansen zich nooit meer mocht inschrijven in het zogeheten BIG-register. Het college deed uitspraak in een zaak die Drost had aangespannen namens enkele oud-patiënten. Jansen ging tegen de uitspraak in beroep.

Strafzaak

Het intrekken van het hoger beroep in de tuchtzaak staat los van het hoger beroep in de strafzaak dat Jansen vorige week aankondigde. De rechtbank in Almelo veroordeelde de 68-jarige oud-arts in februari tot drie jaar cel, onder meer voor het jarenlang toebrengen van zwaar lichamelijk letsel aan zijn patiënten. Jansen stond in de strafzaak terecht voor jarenlange misdiagnoses als alzheimer, parkinson en MS van zijn patiënten in het Medisch Spectrum Twente. Hij schreef zijn patiënten verkeerde medicijnen voor met zware bijwerkingen, en hield vast aan zijn diagnose, ook al had hij die moeten bijstellen, oordeelden de rechters.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.