Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Extra banen bij kinderhartcentrum Utrecht

Het kinderhartcentrum van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) heeft extra personeel nodig nu minister Ab Klink van Volksgezondheid heeft besloten dat de kliniek voorlopig open mag blijven. Het gaat in totaal om ruim 25 arbeidsplaatsen, zo maakte het ziekenhuis woensdag bekend.

Minister Klink besloot vorige maand dat het kinderhartcentrum in Utrecht in ieder geval tot 2011 open mag blijven. Aanvankelijk zou het worden gesloten, omdat het mes wordt gezet in het aantal ziekenhuizen waar hartchirurgie bij kinderen wordt uitgevoerd. Dat zijn er nu zes, maar het moeten er uiteindelijk drie worden. Klink wil er zo voor zorgen dat de klinieken jaarlijks voldoende operaties uitvoeren om de kwaliteit te kunnen waarborgen.

Omdat het kinderhartcentrum in Utrecht net een samenwerkingsverband was aangegaan met dat in Nijmegen, kreeg het van de minister een kans zich te bewijzen. Daardoor zijn er voorlopig nog vier ziekenhuizen waar kinderen met hartafwijkingen worden geholpen. Behalve het UMCU zijn dat de universitaire ziekenhuizen van Rotterdam, Leiden en Groningen. De kinderhartcentra in Amsterdam en Nijmegen zijn al afgevallen. (ANP)

Lees ook:

Kinderhartcentrum Utrecht krijg toch vergunning

De Seyshuysen opent behandelcentrum in Utrecht

Kinderhartcentra Nijmegen en Utrecht fuseren

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.