Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Extra regels voor cosmetische ingrepen

Alleen bevoegde artsen en zorgverleners mogen als het aan minister Edith Schippers (VWS) ligt nog rimpelvullers plaatsen. Voor laseren gaat waarschijnlijk hetzelfde gelden.
Extra regels voor cosmetische ingrepen

Minister Schippers kondigde maandag aan dat ze mensen beter wil gaan beschermen tegen beunhazen in de snelgroeiende ‘mooimaakindustrie’. Eind dit jaar krijgt de Tweede Kamer de voorstellen om puur esthetische ingrepen beter te regelen. Hoewel sommige cosmetische ingrepen veel lijken op ingrepen in de gezondheidszorg, wijst de minister erop dat het hier strikt genomen niet om zorg gaat, omdat een gezondheidsdoel ontbreekt.

 

Grijs gebied

De bewindsvrouw kondigde vorig jaar al aan dat ze af wil van het grijze gebied in deze sector. Ook wil ze dat mensen beter worden geïnformeerd over de risico’s van dit soort cosmetische ingrepen en moet de kwaliteit bij de behandelaren omhoog. Zo wordt gedacht aan een waarschuwing bij cosmetische televisieprogramma’s en voor niet-medisch noodzakelijke operaties gaat een leeftijdsgrens gelden van 18 jaar. Alleen voor bijvoorbeeld het rechtzetten van flaporen wordt de leeftijdsgrens losgelaten.

 

Witte jas

Schippers stelde eerder dat mensen ook zelf alerter zouden moeten zijn, omdat velen ten onrechte denken dat het wel goed zit als ze iemand in een witte jas zien. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.