Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Figure 1 timmert aan de weg

Mark van Dorresteijn
Figure 1 is een soort instagram voor de zorg en wordt steeds populairder onder medici. De app waarmee artsen medische foto’s kunnen delen en om reactie kunnen vragen, heeft ruim 200.000 gebruikers in 38 landen, waaronder Nederland.
Figure 1 timmert aan de weg
Foto: Figure 1

Eind 2014 lanceerde de dienst officieel in Frankrijk en Duitsland. De makers vertellen dat zij snel ook in andere Europese landen willen starten. ‘De komende weken kijken we uit om nog veel meer Europese zorgprofessionals te bereiken.’ De dienst startte in 2013 en inmiddels zijn er meer dan een miljoen foto’s geplaatst door de gebruikers.

Beoordeling

Hoewel de foto’s door iedereen te bekijken zijn, kunnen alleen zorgprofessionals reageren op de foto’s. Via het BIG-register wordt gecontroleerd of de gegevens kloppen. Daarnaast wordt er in de toekomst onderscheid gemaakt tussen specialisten en studenten door een bepaalde weging toe te kennen.

Privacy

Om de privacy van patiënten te waarborgen moeten namen, gezichten, en andere identificeerbare details als tatoeages onherkenbaar worden gemaakt. Gebruikers worden daarnaast aangemoedigd om toestemming te vragen aan patiënten.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.