Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

FNV: ‘Schaf compensatieregeling eigen risico af’

Redactie Zorgvisie
FNV Bondgenoten wil dat de compensatieregeling eigen risico wordt afgeschaft. Deze regeling in de zorgverzekeringswet is bedoeld voor chronisch zieken die hoge medische kosten hebben. Zij krijgen hierdoor een deel van hun uitgaven terug. "De regeling is voor een normaal mens niet te begrijpen", stelt de vakorganisatie.
FNV: 'Schaf compensatieregeling eigen risico af'

De bond ontving honderd klachten over de regeling en stelde een zwartboek op met veertien schrijnende voorbeelden van zieken die murw zijn geslagen. Dinsdag overhandigt de FNV dit boek aan de Tweede Kamer. Bovendien komt de organisatie met “een eenvoudiger en eerlijker alternatief”. “Wij vragen de leden van de vaste Kamercommissie Volksgezondheid om op te komen voor de belangen van de mensen, die de dupe worden van deze regelgeving. Deze mensen hebben al zoveel problemen. Daarvoor moeten zij niet ook nog eens financieel worden gestraft”, zei bestuurder Willem Banning.

Kritiek compensatieregeling

In totaal komen bijna twee miljoen Nederlanders in aanmerking voor de compensatieregeling. De CG-Raad en de Nationale ombudsman trokken eerder aan de bel over de vele klachten die er zijn over het werk van het Centraal Administratie Kantoor (CAK), dat de regeling uitvoert. (ANP)

Lees ook:

CG-Raad kraakt nieuwe compensatieregeling

Overeenkomst vakbond en TSN over personeel

Taskforce moet vergoeding chronisch zieken verbeteren

Zorgvisie Magazine

Interesse in meer achtergronden? Lees Zorgvisie magazine.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.